skip to Main Content

Leer-werk-boerderij

Op de leerwerk-boerderij, ruim gelegen in de polder, aan de doorgaande weg van Dreumel naar Alphen, is een scharrelvarkenshouderij, een paardenrusthuis, een ruime houtwerkplaats, kippen en kleine huisdieren gevestigd.

Op de locatie worden paardrijlessen aangeboden voor mensen binnen en buiten de Wettering.
Het paard kan op verschillende manieren worden ingezet om zowel fysieke- als mentale doelen te bereiken.

paarden-rijbak-en-wei(klein)DSCN1213(kleiner)

Paardenrusthuis

SDC14048(klein)

Klik hier om naar het paardenrusthuis te gaan

Op de Wettering bieden wij u mogelijkheden voor stalling in ons kleinschalig paardenrusthuis. De paarden krijgen veel aandacht en worden dagelijks intensief verzorgd door onze medewerkers onder deskundige begeleiding.

Dagelijks zorgen we er samen voor dat het werk gedaan wordt. Ieder draagt zijn steentje bij in zijn eigen tempo en vanuit zijn eigen voorkeuren, mogelijkheden en persoonlijke leerdoelen.

Varkenshouderij

7-2(kleiner)De scharrelvarkenshouderij omvat ongeveer 20 zeugen. Alle biggen worden op het eigen bedrijf opgefokt tot slachtvarkens. Het welzijn van de dieren staat voorop. De varkens liggen in ruime hokken met volop stro en hebben een uitloop naar buiten. De varkens worden geleverd aan de Lindenhoff in Baambrugge. Deze levert exclusieve dagverse producten aan diverse kwaliteitsrestaurants, en heeft op de authentieke boerderij een grote landwinkel.

Kleindieren en Kippen

7-3(kleiner)

Op de Wettering leven diverse kleine huisdieren: kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, gerbils, volièrevogeltjes, katten en een hond.

Houtbewerking en Klussen

7-4(kleiner)houtbewerking (1)Leren meten, zagen en timmeren bij houtbewerking en klussen. We ontwerpen en maken diverse producten van steigerhout.

Leer-werk-boerderij

Op de leerwerk-boerderij, gelegen in de polder, aan de doorgaande weg van Dreumel naar Alphen, is een scharrelvarkenshouderij, een paardenrusthuis en een ruime houtwerkplaats

en zijn er kippen en kleine huisdieren gevestigd. Op de locatie worden paardrijlessen aangeboden voor mensen binnen en buiten de Wettering.
Het paard kan op verschillende manieren worden ingezet om zowel fysieke- als mentale doelen te bereiken.

paarden-rijbak-en-wei(klein)

Paardenrusthuis

Klik hier om naar het paardenrusthuis te gaan

Op de Wettering bieden wij u mogelijkheden voor stalling in ons kleinschalig paardenrusthuis.
De paarden krijgen veel aandacht en worden dagelijks intensief verzorgd door onze cliënten onder deskundige begeleiding.

Dagelijks zorgen we er samen voor dat het werk gedaan wordt. Ieder draagt zijn steentje bij in zijn eigen tempo en vanuit zijn eigen voorkeuren, mogelijkheden en persoonlijke leerdoelen.

Varkenshouderij

7-2(kleiner)

De scharrelvarkenshouderij omvat ongeveer 40 zeugen. Alle biggen worden op het eigen bedrijf opgefokt tot slachtvarkens. Het welzijn van de dieren staat voorop. De varkens liggen in ruime hokken met volop stro en hebben een uitloop naar buiten. Het voer heeft een speciale samenstelling.

De varkens worden geleverd aan de Lindenhoff in Baambrugge en Brandt en Levie – Worstmakers. Deze groothandel levert exclusieve dagverse producten aan diverse kwaliteitsrestaurants, en heeft op de authentieke boerderij een grote landwinkel met een ambachtelijke slagerij.

Kleindieren en Kippen

Op de Wettering leven diverse kleine huisdieren. Naast de varkens en de paarden zijn er ook: kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, chinchilla’s, gerbils, muizen, volièrevogels, katten, honden, een koe en hangbuikzwijntjes gehuisvest.

Naast de dagelijkse verzorging van deze dieren, worden ze ook ingezet voor de theorielessen en praktijklessen dierverzorging.

Houtbewerking en Klussen

7-4(kleiner)Leren meten, zagen en timmeren bij houtbewerking en klussen. We ontwerpen en maken diverse producten van hout, en (ver)bouwen en onderhouden onze gebouwen zoveel mogelijk zelf.

Back To Top