Ga naar hoofdinhoud

Werken

De leerwerk-boerderij ligt aan de doorgaande weg tussen de dorpen Alphen en Dreumel.
Hier zijn een paardenrusthuis, een scharrelvarkenshouderij, kippen, knaagdieren en kleine huisdieren gevestigd. Met daarbij een ruime houtwerkplaats, een gezellige kantine, een theorielokaal en diverse werkruimten.
Het groenonderhoud en het onderhoud aan de gebouwen doen we, in samenwerking met enkele vakmensen, veelal zelf. Ook op de woon-zorgboerderij, gelegen aan een doorgaande weg tussen Dreumel en Wamel, liggen allerlei klussen op en rondom het erf en worden paarden en knaagdieren gehuisvest.

Doordat mensen binnen de veilige, vertrouwde werkomgeving van de Wettering middels individuele begeleiding op maat, dagelijks werkervaring opdoen en hun grenzen leren verleggen, wordt de afstand tot de samenleving en de arbeidsmarkt geleidelijk aan kleiner. Regelmatig worden er aan bezoekers rondleidingen gegeven.

In de lunchroom en het atelier midden in het dorp Alphen genaamd “bij van alles ’n bietje” maken medewerkers dagelijks diverse cadeauartikelen voor de winkel. Ieder volgens zijn eigen interesse en leerlijn. In het horecagedeelte kunnen medewerkers leren hoe ze lekker gebak en een eenvoudige lunch klaarmaken en hoe ze klanten bedienen. In het pand is ook het servicepunt van SLAG, het dorpsplatform, gevestigd. Op een vanzelfsprekende manier vindt er zo ontmoeting en integratie plaats wat bijdraagt aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden van medewerkers.

Back To Top