Skip to content

Over de paardenstalling

Op de Wettering bieden wij u mogelijkheden voor stalling in ons kleinschalig paardenrusthuis. De paarden krijgen veel aandacht en worden dagelijks intensief verzorgd door onze medewerkers onder deskundige begeleiding. De verzorging kan volledig worden afgestemd op de wensen van de eigenaar. We gaan op een zo natuurlijk mogelijke manier met de paarden om.

Het paardenrusthuis voorziet in weidegang, een paddock met inloopstal, een buiten- en binnenbak zodat de paarden, ook bij slechte weersomstandigheden, voldoende beweging krijgen. Stalling is mogelijk in individuele boxen en in de kudde.

Individuele stalling

Naast groepsstalling bestaat de mogelijkheid om uw paard individueel te stallen. Het paardenrusthuis beschikt over ruime, houten boxen van diverse afmetingen. De stal waarin de boxen staan voorziet in natuurlijke ventilatie. De stallen worden dagelijks gecontroleerd en uitgemest.  Het voer wordt afgestemd op de individuele behoefte van het paard.

Groepsstalling

Het is voor paarden belangrijk dat zij hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen; dit gebeurt als paarden tussen soortgenoten lopen in de kudde. In een open inloopstal gecombineerd met paddock hebben de paarden veel bewegingsvrijheid en een fris stalklimaat.

Voor oudere paarden is veel bewegen van belang voor het soepel houden van de gewrichten. De bodem van de inloopstal is verhard, waardoor de hoeven op een natuurlijke manier slijten, het andere gedeelte van de paddock is opgevuld met zand, waar de paarden in kunnen liggen.

Faciliteiten

De Wettering biedt voldoende grasland, waar de paarden in de zomertijd buiten kunnen grazen.

Er is een binnenrijbak en een buitenrijbak. Deze worden gebruikt voor het rijden, het longeren en om ander grondwerk met de paarden (natural horsemanship) te doen. Daarnaast worden de paarden in de wintertijd dagelijks in de paddocks buiten gelaten.

De dagelijkse werkzaamheden in het paardenrusthuis worden uitgevoerd door medewerkers van onze leerwerk-boerderij. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding. De afspraken over de algehele verzorging van het paard, wordt in goed overleg met de eigenaar bepaald en vastgelegd in een contract. Maandelijks komt de dierenarts de gezondheid van de paarden controleren. De resultaten van een controle worden direct overlegd met de eigenaar van het paard.

De paarden worden dagelijks op gezette tijden gevoerd. De paarden krijgen  biologisch voordroogkuil en in de wintertijd een gepaste hoeveelheid brok. Verder wordt afhankelijk van de behoefte van het individuele paard krachtvoer bijgevoerd.

Back To Top